Penne z fasolką i mięsem

Penne z fasolką i mięsem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Co zrobić na obiad w takie pochmurne, deszczowe dni, gdzie nawet wstać z wyra się nie chce, a przewracanie się z boku na bok wydaje się mega wyzwaniem? Było tak dzisiaj, oby jutra nie było w taki sposób. I powstał makaron...wszak pyszny <3

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 250 g mięsa mielonego wołowego
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 marchew (średniej wielkości)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem 15 min.

    Sos doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy by pokrył się sosem, posypujemy natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (8)

bellamozzarella 07 października 2016
rozgrzewacz z curry -:) Bomba :-)
pelen_brzuszek 07 października 2016
Coś z niczego, świetne :)
marika86 07 października 2016
Makaron z mięskiem,pycha!!!!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g makaronu penne
  • 250 g mięsa mielonego wołowego
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 marchew (średniej wielkości)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól, pieprz
Składniki