Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4811
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4811
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając. Podajemy od razu po przygotowaniu.