Penne z drobiowymi klopsikami

Penne z drobiowymi klopsikami
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami.

Składniki

  • 250 g makaronu penne
  • 250 g filetu z kurczaka
  • 250 ml bulionu drobiowego
  • 125 ml śmietany 18%
  • koperek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

    Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze do przepisu (3)

sereberko80 13 lipca 2017
pyszności :-) uwielbiam
Bellapi 14 lipca 2017
poezja
Docherro 14 lipca 2017
Świetne..:)
Składniki
  • 250 g makaronu penne
  • 250 g filetu z kurczaka
  • 250 ml bulionu drobiowego
  • 125 ml śmietany 18%
  • koperek
  • sól, pieprz
Składniki