Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6686
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6686
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 857
Składniki
Umytą, osuszaną pierś kurczaka kroimy na drobne kawałeczki lub w paski, przekładamy do miski. W kubku przygotowujemy marynatę: wlewamy ocet, sok z cytryny; dodajemy połówę skórki otartej z cytryny, sól i pieprz oraz zioła, po czym wlewamy oliwę - wszysttko dokładnie mieszamy i zalewamy marynatą kawałki kurczaka. Odstawiamy na min. 20 minut do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Kurczaka smażymy na patelni (razem z marynatą), dodajemy śmietanę, skórkę i kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy makaron i dokładnie wymieszany z resztą składników wykładamy na talerze, Dekorujemy parmezanem i listkami świeżej mięty.