Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na łatwe i smaczne danie z nutką leśnych grzybów.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 113
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 787
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 913
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 113
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 787
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 913
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę, którą oprószamy solą i pieprzem. Pierś podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, a następnie przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko podlewamy sosem jogurtowo - grzybowym* i chwilę dusimy. * Sos przygotowujemy z ugotowanych w bulionie (wcześniej namoczonych grzybów leśnych), jogurtu naturalnego, kilku łyżeczek sosu sojowego i przypraw: soli, pieprzu i tymianku (opcjonalnie) Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę i zagotowujemy.
Do tak przygotowanego sosu dodajemy ugotowany al dente makaron penne pełnoziarnisty, mieszamy i podajemy. Danie posypujemy natką pietruszki lub ulubioną zieleniną. Życzę smacznego!