penne prawie bolognese

penne prawie bolognese
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
szybki obiad: kukurydziany makaron penne z sosem bolońskim z DomowejPiwniczki bez glutenu bez konserwantów vege

Składniki

  • bezglutenowy makaron penne - 1/2 opakowania (tj.250g)
  • domowy sos boloński - 500ml

Przygotowanie

  1. Bezglutenowy makaron gotuję trochę dłużej do miękkości zwanej "aldente" , czyli 20-25 minut.

    Odlewam wodę uzywając jedynie pokrywki garnka (a po co mi durszlak:)
    .... i przepłukuję przegotowaną wodą (chyba z przyzwyczajenia, bo bez glutenu nie powinien się sklejać :) - też używając jedynie pokrywki garnka.

  2. Wlewam sos boloński z DomowejPiwniczki (jest już z ziołami i czosnkiem).
    Całość podgrzewam jeszcze przez jakieś 3 minuty i mieszam od czasu do czasu, żeby sos nabrał temperatury a makaron nasiąknął aromatem.

  3. Podaję, delektuję się aromatem pomidorów dojrzewających na słońcu i oregano ...i patrzę jak smakuje dzieciakom :)

Składniki
  • bezglutenowy makaron penne - 1/2 opakowania (tj.250g)
  • domowy sos boloński - 500ml
Składniki