Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Penne arrabiatta"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Chili rozciąć, usunąć pestki, drobno pociąć. Czosnek obrać, posiekać. Makaron wrzucić na posolony wrzątek, gotować wg przepisu na opakowaniu.
W garnku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, smażyć 2-3 minuty. Dodać czosnek i chili, krótko razem podsmażyć. Dołożyć pomidory z puszki.
Sos zmiksować blenderem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować 8-10 minut na małym płomieniu. Dodać posiekaną bazylię (2 gałązki).
Makaron odcedzić. Sos pomidorowy ponownie przyprawić do smaku, wymieszać z makaronem. Danie udekorować listkami bazylii oraz startym parmezanem.Źródło: Życie na gorąco