Penne Alfredo

Penne Alfredo
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Bardzo łatwe i szybkie danie na kolacje lub obiad.

Składniki

  • Makaron penne, 350 gr.
  • Boczek wędzony, 350 gr.
  • śmietana 12%, 250 ml.
  • ser pleśniowy dor blue, 70 gr.
  • olej roślinny

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente

  2. boczek kroimy w cienkie,małe plasterki

  3. podsmażamy na patelni z odrobina oleju,gdy już się podsmaży odlewamy tłuszcz z patelni

  4. dodajemy śmietanę i ser pleśniowy w małych kawałeczkach,mieszamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia sera,nie solimy.

  5. makaron polewamy sosem.Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

Kurka_domowa 20 stycznia 2011
Wygląda bardzo apetycznie :)
Monika1988 21 marca 2011
mniam mniam uwielbiam to danie :D
Składniki
  • Makaron penne, 350 gr.
  • Boczek wędzony, 350 gr.
  • śmietana 12%, 250 ml.
  • ser pleśniowy dor blue, 70 gr.
  • olej roślinny
Składniki