Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
penne z sycylijskim pesto niezawodnie sprawdza się zawsze i smakuje obłędnie :-)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Składniki
składniki na pesto: suszone pomidorki piniowce czosnek garść liści bazylii oliwa z oliwek sól pieprz starty parmezan orzeszki piniowe podgrzewamy,prażymy na suchej patelni czosnek obieramy i miażdżymy blendujemy dokładnie wszystkie składniki łącznie z piniowcami na gładkie pesto,jeżeli za gęste dodajemy trochę oliwy
penne gotujemy al dente
pesto z blendera przekładamy na rozgrzaną patelnię ( opcjonalnie można dodać łyżeczkę masła ale niekoniecznie ) dorzucamy parę liści świeżej bazylii i gotujemy z 5,8 min dodajemy penne,mieszamy wszystko razem można jeszcze dodać oliwę z oliwek i porwane liście bazylii
przekładamy na talerze,posypujemy parmezanem i dekorujemy bazylią Smacznego ;-)
Mamma mia :-)