Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i szybki obiadek:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i podgotowujemy na półmiękko.
Makaron gotujemy al dente.
Oliwę wlewamy do patelnię, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy (należy uważać aby czosnek nie zbrązowiał, ponieważ wtedy zrobi się gorzki). Do rozgrzanej oliwy wrzucamy podgotowanego brokuła. Smażymy około 3 minuty, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy ziołami włoskimi, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Mieszamy i smażymy chwilkę, na końcu dodajemy pokruszony ser, mieszamy do momentu aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia.
Podajemy udekorowane wędzonym łososiem. SMACZNEGO!