Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste krokiety"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 17
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 85
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 99
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 17
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 85
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 99
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Drożdże wymieszaj z miodem i 3 łyżkami letniej wody. Przykryj, odstaw na 20 minut. Mąkę przesiej, zrób dołek. Wlej drożdże, dodaj półtorej szklanki letniej wody i olej. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj, odstaw do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej margarynie. Oprósz solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na prostokąty (8 na 15 cm). Ułóż cebulę, zwiń. Krokieciki ułóż na blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Odstaw na 15 minut. Piecz 25 minut w temp. 180-200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie