Pęczak z grzybami

Pęczak z grzybami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Przepis na pęczak z grzybami.

Składniki

  • ½ litra grzybów leśnych
  • 1łyżka masła
  • 1 pęczek pietruszki zielonej
  • 1 pęczek szczypiorku drobnego
  • sól, pieprz
  • 2 woreczki kaszy pęczak
  • ok. ½ l bulionu (może być z kostki rosołowej, ja miałam rosół wołowy)

Przygotowanie

  1. Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Grzyby pokrojone (ja przed zamrożeniem miałam pokrojone), podsmażyć ma maśle. Gdy będą już podsmażone dodać pokrojona pietruszkę i szczypiorek. Następnie dodać ugotowany pęczak i podlać bulionem. Wszystko chwile poddusić aż wszystko dokładnie się wymiesza. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 31 marca 2019
Bardzo smaczne danie!
Docherro 31 marca 2019
Pyszne danie i te leśne grzybki ,ich zapach mmmm...mam jeszcze parę woreczków zamrożonych muszę zrobić)
pelen_brzuszek 31 marca 2019
pychoty :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ litra grzybów leśnych
  • 1łyżka masła
  • 1 pęczek pietruszki zielonej
  • 1 pęczek szczypiorku drobnego
  • sól, pieprz
  • 2 woreczki kaszy pęczak
  • ok. ½ l bulionu (może być z kostki rosołowej, ja miałam rosół wołowy)
Składniki