Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pęczak z glazurowaną marchewką"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
4 porcje • : 10 min • duszenie: 20 min • 280 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Obierz i posiekaj szalotki i czosnek. Rozgrzej w rondlu połowę porcji masła, wrzuć szalotki i czosnek, smaż 5 minut. Dodaj bulion, pęczak i żurawinę, przypraw do smaku, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj kaszę ok. 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wchłonie cały płyn i zmięknie.
W tym czasie obierz i umyj marchewki. Na patelni rozpuść masło z 2 łyżkami wody, dodaj miód, rozmaryn i marchewki. Duś na małym ogniu, aż marchewki zmiękną i pokryją się glazurą (10-15 minut). Przypraw je do smaku.
Wyłóż na półmisek gorącą kaszę, na niej ułóż marchewki. Podawaj ze świeżym chlebem, ewentualnie posyp natką.Źródło: Olivia