Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kolorowy dodatek do mięs lub ryb. Dzięki prażeniu, kasza uzyskuje wspaniały aromat.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Kaszę pęczak płuczemy kilka razy. Wysypujemy na suchą patelnię i prażymy na średnim ogniu kilka minut, często mieszają. Kiedy kasza pachnie już intensywnie zalewamy ją wodą - ok 200-250ml. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. .
W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę dynię, paprykę kroimy w paski. Do ugotowanej kaszy dodajemy dynię, paprykę i pomidory, koncentrat i przyprawy. Dusimy pd przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie próbujemy, ewentualnie doprawiamy. Jeśli z warzyw wypłynęło za dużo wody, gotujemy jeszcze kilka minut bez przykrycia, aby ją odparować