Pęczak z chorizo i kiełbasą wiejską

Przepis dnia 2014-05-07
Pęczak z chorizo i kiełbasą wiejską
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: oldfork
kaszotto

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 1-2 godziny.
    Kiełbasę wiejska i kiełbasę chorizo kroimy i podsmażamy na oleju ok 5 min. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok 15 min pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną papryczkę chilli i czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy pomidorami razem z zalewą, pastą pomidorową i dodajemy koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Gotujemy ok 20 min.

    Kaszę odcedzamy na sicie a potem w garnku zalewamy 2 szklankami wrzątku. Gotujemy ok. 20 min. Ugotowaną kaszę łączymy z sosem i podajemy posypaną tymiankiem.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 04 maja 2014
Pyszne i apetyczne jedzonko, nie wspomnę o przyjemnościach wzrokowych :)
rosynka 10 października 2015
Pychota!!!
Składniki
Składniki