Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja córka mówi na nie PYRTKI... I naprawde takie najmniejsze są najlepsze
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1189
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1189
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Do rondla wlać ocet i wodę. Posolić. (niekoniecznie). Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 5 min.Patisony myjemy i odcinamy zielone końce,wkładamy do słoików,razem z liśćmi laurowymi,gorczycą,zielem angielskim,cebulą oraz pokrojoną marchewką. Gotową zalewę ostudzić i przelać do sparzonych słoików.Pokrywkę słoika wewnątrz "posmarować" spirytusem i mocno zakręcić.