Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, polecam :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Cebule obrać, pokroić w krążki dać na patelnię. Do cebuli dodać masło, przyprawy tj; ziele, liść laurowy, sól według uznania, zmielony pieprz i wypłukaną wątróbkę. Patelnię przykryć i wszystko razem dusić do 15 minut. Mieszając w trakcie. Mięso zagotować z marchewką i solą w niewielkiej ilości wody. Wątróbkę i ugotowane mięso wystudzić, zmielić. Dodać namoczoną bułkę, jajka, gałkę muszkatołową i przeciśnięte ząbki czosnku. Liść laurowy należy wcześniej usunąć z wątróbki. Masę na pasztet umieścić w dwóch formach keksówkach. Piec w 180* 40-50 minut.