Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesz mięsa, a może szukasz pomysłu na odchudzoną wersję pasztetu? Jeśli tak koniecznie przygotuj pasztet jajeczny z warzywami. Dobrze sprawdzi się jako codzienna zdrowa przekąska, może być także ciekawym daniem, które urozmaici twój wielkanocny stół. Co dodać do pasztetu jajecznego z warzywami? Bazą tego przepisu są oczywiście jajka. W tej wersji dodano do niego także cukinię oraz pieczarki, możesz jednak spróbować eksperymentować z innymi składnikami. Świetnie pasować tu będzie również dodatek zieleniny, na przykład szczypiorku. Jakie przyprawy dodać do jajecznego pasztetu z warzywami? Do pasztetu jajecznego z warzywami nie zapomnij dodać soli oraz świeżo mielonego pieprzu. Dobrze smakować będzie tu także suszony czosnek, odrobina słodkiej papryki, chili lub kminu rzymskiego.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Zacznij od ugotowania ośmiu jajek na twardo, następnie pozostaw je do wystudzenia. Następnie dokładnie rozgnieć je za pomocą widelca.
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, cukinię i pieczarki zetrzyj na tarce. Podsmaż całość na maśle, aż warzywa odparują i nabiorą złotego koloru. Dopraw solą i pieprzem.
Do miski z jajkami przełóż podsmażone warzywa, dodaj słodką paprykę, suszony czosnek, posiekaną zieloną pietruszkę, dorzuć bułkę tartą, trzy surowe jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do keksówki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Piecz przez około 50 minut do godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.