Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki ze szpinakiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Zrób farsz: szpinak umyj, osusz, jeśli jest mrożony, rozmroź. Usmaż na oleju, dopraw, dodaj posiekany czosnek.
Kiedy woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia.
Ciasto pokrój na prostokąty, połowę każdego z nich nakłuj widelcem.
Na nakłutą część prostokątów z ciasta nałóż szpinak, posyp pokruszonym serem feta i przykryj resztą ciasta. Sklej.
Ostrym nożem zrób nacięcia na wierzchu pasztecików. Piecz w 190°C, aż ciasto stanie się pulchne i rumiane (ok. 15 min).Źródło: Świat kobiety