Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z żeberkami"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13420
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 99
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 53
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13420
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 99
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 53
Składniki
Grzyby namocz na noc. Rano ugotuj, drobniutko pokrój (wywar zachowaj).
Wymieszaj miód z 2 łyżkami oleju, majerankiem, solą, pieprzem. Marynatą natrzyj mięso, wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Wyjmij z marynaty, obsmaż na oleju. Zalej bulionem warzywnym i gotuj ok. 40 minut (w razie potrzeby wlej wywar grzybowy). Usuń kości, mięso pokrój drobniutko.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojoną kiszoną kapustę oraz grzyby. Wlej trochę wywaru grzybowego, wsyp połowę kmin ku. Duś, aż odparuje woda. Dodaj mięso, podgrzej, przypraw farsz do smaku. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj na dwa prostokąty. Na każdy nałóż trochę farszu, zwiń w rulon. Mocno zlep brzegi.
Posmaruj żółtkiem, posyp resztą kminku. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 20-25 minut w temp. 180°C. Wyjmij blachę. Gorące rolady pokrój w plastry.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie