Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki z kukurydzą"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Kurczaka drobno kroimy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso przesmażamy na rozgrzanej oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec wrzucamy osączoną kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto lekko wałkujemy, kroimy na kwadraty, posypujemy żółtym serem, na który wykładamy farsz. Rolujemy i zlepiamy. Wierzch pasztecików dekorujemy okrawkami ciasta. Smarujemy żółtkiem rozmieszanym z łyżką wody i szczyptą soli.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i na 20 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 1,50 złŹródło: Rewia