Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki pieczarkowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Ciasto: zagnieć ze szczyptą soli na elastyczne ciasto. Uformuj kulę, owiń folią, włóż na godzinę do lodówki. Farsz: pieczarki umyj, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pieczarki i cebulę. Podduś, przypraw. Pomidory pokrój w cienkie paski, dodaj do pieczarek, wsyp zioła. Wymieszaj, przypraw.
Ciasto podziel na pół. Jedną część rozwałkuj na prostokąt. Przekrój wzdłuż na pół. Kawałki cienko rozwałkuj. Na środku ułóż farsz, zwiń. Wałek pokrój (jak na kopytka).
W ten sam sposób przygotuj inne paszteciki. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15 minut w temp. 190°C.
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie