Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszteciki drożdżowe, posypane serem"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1295
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1295
Składniki
Rodzina za nimi przepada. Piekę więc zawsze dużą porcję, potem zamrażam. Kiedy tylko mamy na nie apetyt, są gotowe pod ręką. Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa
Drożdże wymieszaj z odrobiną mąki, cukru, mleka. Kiedy wyrosną, dodaj resztę mąki, mleka, jajka, szczyptę soli, posiekane masło. Wyrób ciasto, odstaw na pół godziny, aby wyrosło. Pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmaż na oleju. Przypraw solą oraz pieprzem. Ostudź.
Ciasto cienko rozwałkuj. Potnij na kwadraty. Na każdy nałóż porcję farszu, posyp startym serem, zlep brzegi. Piecz ok. 30 minut. Najpierw w temp. 100°C, potem zwiększ temperaturę do 180°C.
Paszteciki przed pieczeniem posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 0,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie