Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta z zielonego groszku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 500
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 500
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Zielony groszek ugotuj w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedź i ostudź. Następnie kilka groszków odłóż do dekoracji, resztę przełóż do misy blendera. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz majonez. Całość dokładnie zmiksuj, jeśli trzeba ponownie dopraw. Podawaj ze świeżym pieczywem, dekorując odłożonym groszkiem.
Aby pasta miała ostrzejszy smak możesz dodać trochę papryczki chili.Źródło: Na żywo