Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z wołowiną i bakłażanem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12836
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12836
Składniki
Czosnek posiekaj drobno, wymieszaj z paprykowym ajvarem. Migdały posiekaj, upraż na suchej patelni. Zmiksuj z czosnkiem, ajvarem oraz 2 łyżkami oliwy. Powstały sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Czerwone cebule obierz, pokrój na ćwiartki lub na ósemki. Wołowinę opłucz, osusz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Połóż mięso, smaż po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Oprósz solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na patelnię po mięsie wrzuć cebule, smaż 5 minut. Posyp 2 łyżkami cukru, smaż 2 min. Skrop octem, przełóż do mięsa. Dopiekaj 8 minut w temp. 160 st.
Bakłażan umyj, pokrój w półplasterki. Obsmaż na 2 łyżkach oliwy, dopraw solą. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z sosem. Dodaj pokrojone mięso, cebulę i półplasterki bakłażana. Ozdób bazylią.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 560 kcal, cena 7,30 zł.Źródło: Świat kobiety