pasta z makreli

Przepis dnia 2009-07-26
pasta z makreli
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Do kanapek na śniadanko i kolację.

Składniki

  • średnia wędzona makrela
  • keczupu łagodny, 2 łyżki
  • pieprz czarny
  • zielony czosnek(łodyżki) wg uznania
  • nać pietruszki wg uznania
  • szczypior wg uznania
  • łyżka masła, 1
  • ogórki kiszone lub małosolne, 2-3
  • rzodkiewki, 3
  • jajka, 3

Przygotowanie

  1. makrele obieramy z ości,czyste mięso rozgniatamy widelcem. 3 jajka 3 rzodkiewki 2 ogórki kiszone lub małosolne szczypior nać pietruszki zielony czosnek(łodyżki) wszystko siekamy na drobniutko.pieprzymy do smaku dodajemy masło i keczup wszystko dokładnie mieszamy .SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (4)

airin2007 24 lipca 2009
uwielbiam paste z makreli super wyglada pozdrawiam
kuchniahanny 24 lipca 2009
ja też lubię , ale szczerze mówiąc to dawno nie jadłam... muszę sobie zrobić, ta wersja wygląda pyszniutko :)
klaudyna1957 24 lipca 2009
serdeczne dzięki.pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • średnia wędzona makrela
  • keczupu łagodny, 2 łyżki
  • pieprz czarny
  • zielony czosnek(łodyżki) wg uznania
  • nać pietruszki wg uznania
  • szczypior wg uznania
  • łyżka masła, 1
  • ogórki kiszone lub małosolne, 2-3
  • rzodkiewki, 3
  • jajka, 3
Składniki