Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z makrelą i twarożkiem"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Przygotuj pastę rybną: mięso makreli oddziel od skóry i kręgosłupa. Usuń ości. Makrelę podziel na kawałki. Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Śmietanę wymieszaj z makrelą, chrzanem i koperkiem. Przypraw.
Przygotuj pastę twarogową: kawałki kolorowych papryk oczyść z pestek, pokrój je w kosteczkę. Dymkę oczyść, razem ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Korniszon oraz oliwki potnij na małe kawałeczki.
Twarożek utrzyj na gładko. Ew. dodaj do niego trochę jogurtu. Wrzuć przygotowane . Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Udekoruj wg uznania. Pasty doskonale smakują z pszennym pieczywem.Źródło: Naj