Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta z awokado i jajkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Awokado obierz, wyjmij pestkę, pokrój w grubą kostkę. Awokado, serek, listki mięty, sok z cytryny zmiksuj blenderem na gładką masę, pastę przypraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Najlepiej ułóż na niej silikonowe foremki do jajek. Wbij po jajku, smaż, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie półpłynne.
Z ciemnego pieczywa wykrój ozdobne kromki, nakładaj pastę, na nią jajka. Udekoruj listkami mięty.
Czas: około 15 minut.Źródło: Dobry Tydzień