Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta twarogowa"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
na ciasto wymieszaj, wyrób, odstaw na kilka godzin. Ponownie wyrób, włóż do formy, odstaw w ciepłe miejsce. Piecz w temperaturze 180°C przez godzinę. Chleb wyjmij, ostudź, pokrój na kromki.
Rzodkiew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek posiekaj. Suszone pomidory pokrój w maleńką kosteczkę. Ser wymieszaj z osączoną z soku rzodkwią, szczypiorkiem, połową pomidorów, solą i pieprzem. Pastę kładź na kromki chleba, posyp szczypiorkiem i pomidorami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień