Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta śniadaniowa z kaszy jaglanej"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Kaszę dokładnie wypłucz w zimnej wodzie, by pozbawić ją goryczki. Możesz ją też moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy przez 15 minut. Odstaw jeszcze na 10 minut, by doszła. Ugotowaną zmiksuj z pozostałymi składnikami na gładką masę, np. blenderem. Podawaj z chlebem, przechowuj w lodówce.
• 30 minut • dla 4 osób • cena 6 złŹródło: Show