Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta śledziowa po żydowsku"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Składniki
Pokrój bardzo drobno śledzie, wcześniej wypłukane i dobrze odsączone na sitku. Obierz cebulę i jabłko ze skórki, drobno posiekaj. Połącz w jednej misce. Dodaj 2 łyżki majonezu, wsyp garść pokrojonych rodzynek.
Przypraw całość solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dla smaku dodaj jeszcze kilka kropel octu winnego.
Wymieszaj, odstaw do schło dzenia do lodówki. Podawaj pastę śledziową na trójkątach z pumpernikla.Źródło: Olivia