Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rzeczy są pyszne, proste rzeczy są najlepsze. Takie jest właśnie to włoskie danie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu dusić czerwoną i żółtą paprykę przez 20 minut. Uważać, aby nie przypalić.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Zostawić 2-4 łyżki wody z makaronu, resztę odcedzić i zostawić obok.
odać na patelnię cebulę i dalej dusić przez 15 minut.
Dodać czosnek, dusić przez 2-3 minuty.
Dodać ocet winny, 1 łyżkę startego sera i śmietanę, wymieszać. W razie potrzeby dodać wodę z makaronu.
Dodać makaron, wymieszać, posypać tartym parmezanem.