Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta jajeczna z drożdżami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Jajka wbij do misy i ubij. W garnku rozgrzej olej i przyrumień na nim cebulę. Dodaj rozkruszone drożdże.
Mieszaj wszystko, aż drożdże się roztopią i zaczną pachnieć. Do tej bazy dodaj musztardę i dopraw solą i pieprzem. Następnie wlej jajka. Mieszaj pastę, aż zetną się jajka.
Następnie odstaw. Smaruj pieczywo jeszcze ciepłą pastą lub na zimno, posyp posiekanym szczypiorkiem lub listkami rukoli.
Czas przygotowania: 15 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14