Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10012
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10012
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobniutko posiekaj. Przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do dekoracji).
Wlej majonez i wymieszaj. Przypraw pastę solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podaj udekorowaną szczypiorkiem, najlepiej z razowym pieczywem.
Pasta będzie bardziej sycąca, jeśli jajka zmielesz razem z kawałkiem zwyczajnej kiełbasy lub chudej wędzonki. Przypraw musztardą, majonezem, solą oraz pieprzem.
Możesz także wsypać trochę posiekanego szczypiorku, natki pietruszki oraz koperku. Pasta jest smaczniejsza, gdy się schłodzi.
Porcje 6. Przygot. 20 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 158 kcal.Źródło: Bella Relaks