Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Parzybroda z białą kiełbasą"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju): oczyść, obierz, następnie opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a włoszczyznę – na kawałeczki.
W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż pozostałe jarzyny. Zalej je 2 litrami wody. Wrzuć ziarenka ziela angielskiego oraz listki laurowe.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Kiełbaski potnij w ukośne plasterki. Dodaj do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Koperek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotowy kapuśniaczek rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp koperkiem.Źródło: Tina