Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Parówki w szlafroczkach z ciasta francuskiego"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Jeśli parówki mają folię, zdejmuję ją.
Ciasto tnę w paski (równolegle do krótszego boku) i owijam nimi parówki do 3/4 długości. Na drugim końcu parówek zwijam z ciasta turbany. Ciasto smaruję jajkiem.
Piekę 25-30 min w temp. 180oC. Robię oczy z ketchupu i majonezu.Źródło: Kobieta i życie