Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Parówki w ślimaczku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 480
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 143
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 480
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 143
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odlej i odparuj. Ugnieć je dokładnie z dodatkiem łyżki masła i odrobiny pieprzu. Dodaj także drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Gdy masa będzie gładka, rozsmaruj ją na waflach. Na każdym kawałku ułóż po parówce.cZwiń całość dość ciasno w roladki i odłóż na 10 minut, by odpowiednio zmiękły. Następnie pokrój je na plastry i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.Serwuj na ciepło jako danie obiadowe. Udekoruj je natką pietruszki i podawaj z dowolną surówką.
<strong>Czas: 40 min 1 porcja = 300 kcal</strong>Źródło: Kurier TV