Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki w piwnym cieście z paluszkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Łuczak z Gostynia</strong>
Jajka, mąkę, sól i mielone papryki zmiksuj, dolewając piwo (ciasto powinno być gęste). Wstaw na pół godziny do lodówki.
Parówki pokrój (każdą na 4 kawałki). Dużą ilość oleju dobrze rozgrzej na patelni. Kawałki parówek dokładnie obtocz w cieście, usmaż na oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Ciepłe paróweczki delikatnie nakłuj paluszkami, ułóż na tacy. Podaj z dipem czosnkowym i keczupem (uwaga: paluszki wetknij w parówki chwilę przed podaniem, aby nie zmiękły).Źródło: Chwila dla Ciebie