Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie a przy tym smaczne danie - w sam raz dla (nie do końca) wyemancypowanych facetów. Przepis pochodzi z www.mniammniam.com gdzie występuje pod egzaltowanym tytułem "Parówki o smaku tak nieparówkowym że szalenie przepyszne".
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Parówki obrać z osłonek i pokroić na ok. 2 cm kawałki, zrumienić na oleju i zdjąć z woka.
Cebule pokroić w spore kawałki (ja kroję na osiem części, które później przekrawam na pół) i zeszklić na pozostałym po parówkach oleju, ewentualnie dodając go odrobinę.
Parówki wrzucić z powrotem do woka, dolać piwo i bulion, dodać majeranek i odparować nieco płynu na dużym ogniu.
Jabłka pokroić w ósemki (nie obierać ze skórki!), pozbawić gniazd nasiennych (bardzo ułatwia i przyspiesza tę czynność odpowiedni przyrządzik) i dorzucić do woka a następnie dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 min. Uwaga: im bardziej miękkie mamy jabłka tym później je dodajemy bo inaczej rozpadną się na marmoladę.
Doprawić całość do smaku i - jeśli trzeba - zagęścić sos gotując całość bez przykrycia na dużym ogniu. Podawać z pieczywem lub ryżem a to piwo co zostało, jeśli nie wypiliście go przygotowując potrawę, świetnie nadaje się do konsumpcji potrawy już przy stole.