Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Czasami wydaje się, że stoję tylko przy garach. Rozczaruję. Czasami chodzę na łatwiznę, jak i w tym przypadku.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 parówki
  • 1 ogórek kiszony
  • 8 łyżek startej mozzarelli
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka czarnego sezamu

Przygotowanie

  1. Ciasto dzielimy na 4 części.
    Każdą z nich smarujemy ketchupem, posypujemy serem, układamy parówkę, ¼ ogórka, ponownie posypujemy serem, zawijamy.
    Przy pomocy pędzelka smarujemy żółtkiem jajka przygotowane ciasto, uprzednio nacinając je.
    Posypujemy sezamem.
    Pieczemy 20 min w 200°C.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 31 sierpnia
mniam pyszotki :)
Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 parówki
  • 1 ogórek kiszony
  • 8 łyżek startej mozzarelli
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka czarnego sezamu
Składniki