Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parfait miodowo-migdałowe z carpaccio z kiwi"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 40 minut + mrożenie.
Podgrzej miód z wodą do 120°C (sprawdź temperaturę termometrem kuchennym). Ubijaj białka jajek, dolewając do nich stopniowo syrop z miodu. Żółtka utrzyj z cukrem i śmietanką, aż masa uzyska puszystą konsystencję.
Wymieszaj ją delikatnie z białkami, żeby nie straciła puszystości. Stopniowo dodaj posiekane migdały. Masę wlej do formy lub kilku mniejszych foremek i wstaw do zamrażalnika, aż stężeje. Pokrój kiwi na cienkie plasterki ok. 1 mm.
Parfait podawaj na carpaccio z kiwi, które przełamie słodycz miodu. Możesz je udekorować migdałami.Źródło: Twój Styl