Paprykowy kurczak z fetą

Paprykowy kurczak z fetą
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Akuratnie na zimową depresję, dużo nasyconych kolorów od razu poprawia nastrój :)

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • Papryka czerwona
  • papryka zielona
  • ok 200 g sera feta
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • rukola lub zwykła sałata do dekoracji
  • małe wykałaczki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Kurczaka rozbijamy, kroimy na paseczki na szerokość ok 1 cm, długość ok 6 cm.

  2. Papryki myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na paseczki szerokości ok 1,5 cm i długości 2,5 cm.

  3. Między kurczaka wkładamy 2 paski czerwonej i pasek zielonej papryki. Całość spinamy wykałaczkami. Nie jest to proste zadanie :P

  4. Takie paczuszki przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.

  5. Smażymy na wolnym ogniu tak aby całość kurczaka była opieczona na złoto

  6. Na talerzu kładziemy sałate, kroimy fetę na bardzo cienkie kwadraciki i układamy na sałacie. Z kurczaka delikatnie wyjmujemy wykałaczki i kładziemy go na fecie.

  7. Done! Smacznego :)

Komentarze do przepisu (9)

Jagoda50 31 stycznia 2011
Bardzo apetyczne danie i pieknie podane.
Boschka 31 stycznia 2011
Wygląda apetycznie;-) tylko rukolę wymienię na mix sałat..
karolciaa 01 lutego 2011
Faktycznie...wyglądają bardzo pozytywnie :)
i pewnie są pyszne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pierś z kurczaka
  • Papryka czerwona
  • papryka zielona
  • ok 200 g sera feta
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • rukola lub zwykła sałata do dekoracji
  • małe wykałaczki
  • oliwa z oliwek
Składniki