Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo dobrze smakuje z ryżem lub frytkami :)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 338
Polecam.
Odsłon: 784
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 449
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 338
Polecam.
Odsłon: 784
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 449
Składniki
Mięso opłucz i pokrój na paseczki lub w większą kostkę. Przełóż do miski, skrop odrobiną oleju, posyp obficie przyprawą do gyrosa. Wymieszaj i odstaw na około godzinę.
W tym czasie obierz cebulę, pokrój je w krążki lub piórka. Czosnek pokrój w cienkie plastry, Umyj czerwone papryki, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na paseczki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, krótko przesmaż, dodaj mięso z kurczaka i czosnek, smaż, aż kurczak zacznie się rumienić. dodaj czerwoną paprykę, smaż mieszając około 10 minut. Przed podaniem dopraw solą, pieprzem i bazylią.