Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paprykowe roladki z indyka"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozetnij tak, by powstał płat. Ułóż go na desce i rozbij. Natrzyj z obydwu stron przyprawą do drobiu, solą i pieprzem.
Papryki przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ podziel na mniejsze części. Ser żółty pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj.
Na płacie mięsa kolejno rozkładaj żółty ser, czosnek oraz kawałki papryki. Zwiń ciasno roladę. Obwiąż ją bawełnianą nicią lub zepnij szpikulcami do mięsa. Lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju.
Obsmaż mięso na złoty kolor, przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 180 st. około godziny, podlewając wodą. Przed podaniem pokrój w plastry, udekoruj bazylią.Źródło: Świat kobiety