Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 211
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 211
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebule obierz i drobno pokrój, marchewkę opłucz pod bieżącą wodą, obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
Na rozgrzanym oleju na patelni podsmaż cebulę i marchew. Podlej potem warzywa wodą i duś aż do miękkości, co pewien czas mieszając, żeby się nie przypaliły.
Makrele bardzo dokładnie oczyść z ości i skóry. Porwij ryby na drobne kawałeczki.
Wszystkie , czyli uduszone warzywa, ryż (najlepiej już ostudzony) oraz makrelę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
Dopraw paprykarz do smaku. Najpierw papryką, zarówno słodką, jak i ostrą. Do tego dosyp odrobinę soli (wędzona ryba jest często wystarczająco słona) oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj ze świeżym, ciemnym pieczywem.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy porcji: 10, ilość kalorii: 180 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień