Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z kaszanką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Składniki
Kiszoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie zalej wodą, gotuj do miękkości. Odcedź, lekko ostudź, posiekaj.
Boczek i obrane cebule pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na patelni, dodaj cebulę, zeszklij. Kaszankę obierz z osłonki, dodaj do boczku, wymieszaj, podsmaż. Dodaj kapustę i maggi, wymieszaj, przypraw pieprzem.
Papryki umyj, odetnij wierzchy, oczyść. Napełnij farszem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie