Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z kaszą kuskus"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 158
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 557
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1511
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 158
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 557
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1511
Składniki
Kaszę kuskus wsypać do miski. Zalać gorącą wodą tak, by cała była zakryta. Przykryć. Odstawić na 15 minut.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pomidor obrany ze skórki i pokrojony na kawałki. Posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać kuskus, siekane oliwki i mielone mięso. Wymieszać, smażyć, mieszając kilka minut.
Papryki przeciąć na połówki, usunąć gniazda nasienne. Środki posypać solą i tymiankiem. Nałożyć farsz. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec ok. 20 minut. Posypać siekaną natką.
ok. 45 minut
Zamiast mielonego mięsa z kuskusem świetnie będzie smakować pierś kurczaka smażona z ziołami i cebulką.Źródło: Twoje Imperium