Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka wegetariańska z grilla"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Paprykę przekrój wzdłuż na pół. Usuń gniazda nasienne, opłucz. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Pomidory osącz z oleju, pokrój w kostkę. Oliwki pokrój w talarki. Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach.
Do rondelka wlej bulion, podgrzej. Kaszę wsyp do miski i zalej gorącym bulionem (powinna być w całości zakryta). Przykryj, odstaw na ok. 5 min, aż kasza wchłonie cały płyn. Potem zdejmij przykrycie i całość delikatnie wymieszaj widelcem, żeby ziarenka kaszy nie pozbijały się w grudki.
Do kaszy dodaj posiekaną cebulę, pomidory, oliwki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlej olej oraz sok z cytryny. Całość starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełnij połówki papryk. Wierzch posyp startym serem żółtym. Owiń folią aluminiową lub ułóż na tacce grillowej.
Opiekaj na średnim ogniu 20-30 min. Rada: Do farszu można też dodać świeże pomidory pokrojone w kostkę, kukurydzę z puszki, przesmażone pieczarki, natkę pietruszki lub pokrojony w kostkę ser feta.
40 minut. Sztuka: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie