Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka smażona z dorszem i kaparami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, poporcjować, skropić sokiem, oprószyć solą i pieprzem, obsypać tymiankiem, przełożyć do miski, owinąć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na ok. 30 min, żeby smaki się przegryzły. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni. Dorsza smażyć na złoto po ok. 4 minuty z każdej strony.
Papryki umyć, osuszyć, usunąć nasiona, pokroić w paski. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę (2 łyżki), smażyć na małym ogniu ok. 8 min, dodać tymianek, odcedzone kapary, pomidory z zalewą, doprawić (nie solić, kapary są słone!). Ułożyć na warzywach usmażone ryby, podawać.
ok. 55 minut.
Rybę możesz też upiec w piekarniku. Elegancko rozłóż ją na warzywach, udekoruj ziołami. Zamiast kaparów użyć możesz oliwek.Źródło: Twoje Imperium