Papryka faszerowana szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami i kurczakiem

Papryka faszerowana szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami i kurczakiem
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Kolorowe, smaczne, łatwe,

Składniki

  • Papryka czerwona, 7
  • szpinak, 450 g
  • pieczarki, 250 g
  • filety z kurczaka, 2 piersi
  • ser mozzarella, 2 opkaowania
  • czosnek, 4 ząbki
  • oregano, 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • olej, 5-6 łyżek

Przygotowanie

  1. Przygotować farsz: szpinak dusić kilka minut na 2 łyżkach oleju, dodać obrany i zmiażdżony czosnek.

  2. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić klika minut.

  3. Mięso i ser, pokroić w drobną kostkę. Połączyć pieczarki, mięso, szpinak, ser doprawić solą, pieprzem i oregano.

  4. Z papryk ściąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne, umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i napełnić farszem.

  5. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć papryki, skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-50 minut w temperaturze 180*C. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.

Komentarze do przepisu (1)

taura 23 stycznia 2011
uwielbiam takie połączenia smaków
Składniki
  • Papryka czerwona, 7
  • szpinak, 450 g
  • pieczarki, 250 g
  • filety z kurczaka, 2 piersi
  • ser mozzarella, 2 opkaowania
  • czosnek, 4 ząbki
  • oregano, 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • olej, 5-6 łyżek
Składniki