Papryka faszerowana ryżem z mięsem i pieczarkami.

Papryka faszerowana ryżem z  mięsem i pieczarkami.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Sezon paprykowy w pełni ,więc warto ją jeść, jest zdrowa i bogata w witaminy:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować.

    Pieczarki pokroić i podsmażyć,dodać pokrojone w kostkę cebule i smażyć do zrumienienia.

    Mięso zmielić ,dodać do pieczarek i cebuli.Smażyć ciągle mieszając by nie zrobiły się grudki.

    Ugotowany ryż przełożyć do miski,dać mięso ,przyprawy i dokładnie wymieszać.

  2. Z papryk ściąć górę,wyjąć nasiona.
    Nakładać farsz dociskając go.
    Przykryć ściętą górą ,dać na blaszkę i zapiekać około 60min.w 190st.góra dół.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

Bellapi 17 sierpnia 2017
pyszne połączeni, zawsze się udaje :)
ciacho50 17 sierpnia 2017
Dawno nie robiłam faszerowanej papryki. Skorzystam bardzo chętnie z Twojego przepisu :)
GREGORHSPEED 17 sierpnia 2017
Pieczona papryka to je to ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki